Tor 9 Jul 2019

Podarite svojim otrokom prihodnost, ki si jo zaslužijo

Največ, kar lahko svojim otrokom podarite, je svoboda izbire. Tako lahko neobremenjeno in samozavestno izberejo svojo življenjsko pot in sledijo sanjam. Danes pa lahko naredite prvi korak, da jim to omogočite.

Ko pride konec šole, se otroci razveselijo daljšega oddiha od šolskih obveznosti, starši pa priložnosti, da družina preživi več časa skupaj. Da lahko izkoristite vsak trenutek skupnega časa, imate zagotovo nekaj idej, kako bo vaša družina preživela poletne počitnice:

  • Rezerviran dopust na morju, začetek junija – imamo vse.

  • Zlatorogova pravljična pot, konec julija – imamo vse.

  • Presenečenje: Legoland, podaljšan vikend v avgustu – kupiti vstopnice.

Svojim otrokom želite ob vsaki priložnosti ponuditi možnost, da vidijo nove stvari, da rastejo z novimi doživetji in predvsem, da uživajo v svojem otroštvu.

A poleg kratkoročnih ciljev so pomembni tudi dolgoročni načrti.

 

Ker želite, da vašemu otroku uspe.

Možnosti za izbiro poklica se z vsakim dnem širijo in dopolnjujejo. Ko bo vaš otrok izbiral svojo karierno pot, mu bo na voljo na stotine možnosti. Le kaj ga bo pozvalo? Napredna robotska tehnologija, inovativna medicinska znanost ali mogoče presunljiva sodobna umetnost?

Ne glede na to, na katerem področju se vaš otrok prepozna, želite, da sledi svojim sanjam. Želite, da brez ovir in skrbi izbere svojo življenjsko pot.

 

Študij je dovolj zahteven – tudi brez skrbi o financah.

Za marsikaterega mladostnika je začetek študija zrelostna preizkušnja, s katero se začneta osamosvajanje in obdobje odraslosti. Ta prehod mora vaš otrok opraviti sam, vi pa mu lahko stojite ob strani. Zagotovo ste že razmišljali, kako bi mu lahko pomagali ob tej pomembni življenjski prelomnici. Poleg iskrene starševske spodbude bo vaš mladostnik v tem obdobju potreboval tudi malo finančne podpore, da lahko uresniči svoje karierne sanje.

To ne pomeni, da boste poleg svojih stroškov vsak mesec morali kriti še stroške vašega bodočega študenta. Če se pripravite že prej, boste lahko svojemu otroku finančno pomagali, ne da bi vi morali plačevati visoko šolnino, najemnino v oddaljenem mestu ali celo drugi državi, stroške študijskih ekskurzij in študijskega gradiva … Na vse to se lahko pripravite že prej, če se odločite za dolgoročno varčevanje za otrokovo prihodnost.

 

Varčevanje bo vašemu otroku zagotovilo svobodo izbire.

Z varčevanjem lahko svojemu otroku omogočite, da brez skrbi o financah in visoki šolnini izbere kateri koli študij, tudi v tujini. Nikakor ne želite, da so otrokove odločitve o karierni poti posledica tehtanja mesečnih stroškov za študij na želeni fakulteti. Naj ga pri tem vodijo smele sanje in drzen pogum, brez bremena finančnih skrbi.

Hkrati lahko z dolgoročnim varčevanjem svojemu bodočemu študentu zagotovite, da se brez skrbi o osnovnih stroških študentskega življenja posveti izobraževanju in pridobivanju novih izkušenj. Samo tako lahko v celoti sledi svojim sanjam.

 

Kdaj začeti z varčevanjem za svojega otroka?

Če je vaš otrok še majhen, si zagotovo mislite, zakaj bi bilo treba že sedaj varčevati za nekaj, kar pride šele čez 10 ali 15 let.

A odgovor je povsem enostaven. Najboljši čas za začetek varčevanja je takoj po rojstvu otroka ali vsaj v njegovih prvih letih. Tako imate pred seboj mnogo let za vztrajno in pametno varčevanje. Stroški šolanja so visoki in bodo še narasli, zato se je smotrno odločiti za dolgoročno in donosno varčevanje, ki bo vaša sredstva v 10-15 letih bogato oplemenitilo.

 

Vendar nikoli ni prepozno.

Če niste začeli z varčevanjem že ob rojstvu otroka, je drugi najboljši čas: zdaj. Ne glede na to, koliko let ima vaš otrok do začetka študija, mu lahko z varčevanjem vsaj delno olajšate prve korake v odraslo in samostojno prihodnost.

Zagotovo se strinjate, da je otroku bolje podariti vsaj nekaj privarčevanih sredstev, kot da ga pospremite v prihodnost brez kakršne koli finančne varnosti.

 

Niste prepričani, kako začeti?

Dogovorite se za brezplačno osebno svetovanje z našimi finančnimi strokovnjaki.

V posvetu vam bodo naši finančni svetovalci pomagali zastaviti prve korake v donosno varčevanje, s katerim lahko svojim otrokom zagotovite brezskrbno in varno prihodnost.

Za brezplačno svetovanje nam lahko pišete na e-naslov: info@triglavskladi.si ali pa nas pokličete na brezplačno telefonsko številko: 080 10 19.

 

Študij

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Varčevanje za pokojnino – kdaj je potrebno začeti?

Preberite e-vodič 3 koraki do brezskrbne prihodnosti

Preberite e-vodič