Čet 6 Dec 2018

Kaj je bogastvo? Svobodna izbira prihodnosti

Ko se na ulicah prižgejo lučke, nas prevzame veselo decembrsko pričakovanje. Vrtinec novoletnih zaobljub nas potegne vase. Čas je za nove cilje. Za smele načrte!

Iz majhnega raste veliko

S kančkom nostalgije se v tem prazničnem času spominjamo brezskrbnega sveta svojega otroštva. Radostnega občutka svobode, da je vse mogoče: postali bomo pilot ali morda izumili zdravilo proti raku ali pa bomo potovali po svetu in potem o doživetjih v džungli pisali knjige ter snemali filme. Življenje je dovolj dolgo, da se lahko naučimo kitajsko, plavamo z delfini ali na smučeh prečimo Grenlandijo.

Čar otroštva je, da imajo naše želje vedoželjna krila, s katerimi raziskujemo svet.

Neizmerna vera otrok v to, da ima življenje neskončne možnosti, nas očara. Daje nam pogum, da tudi sami vsaj tu in tam pomislimo, da se v življenju marsikaj da. Ste toliko drzni, da bi pritrdili otrokom, da se pravzaprav da vse? Zakaj nekaterim v življenju zares uspe? Ker jim je v naročje padlo več sreče ali ker so svojo srečo kovali kar sami?

Čar odrasle dobe so izkušnje, s katerimi lahko vsaj del sveta krojimo po lastnih željah.

Cilj brez načrta je samo želja

Ljudje si pišemo novoletne zaobljube, si skiciramo sezname, kdaj in kaj moramo storiti. Ciljev, kaj bi kupili, kaj zgradili ali kam potovali, nam običajno ne zmanjka. Kopičenje želja ali skic, kako bo od jutri vse drugače, načeloma ni napačno – je dober začetek. Pomeni, da v nas tli prepričanje, da imamo usodo v svojih rokah. Pa pomenijo dobre želje že tudi dober konec zgodbe?

S premišljenim načrtom zagrabimo usodo in uresničimo marsikatere sanje.

V sedanjosti za prihodnost

Življenje nam je naložilo cel kup skrbi: v aktivni dobi skrbimo zase, za svoje otroke in mnogokrat še za starše. Ni se lahko znajti v hektičnosti vsakdana, občutek, da imamo vse pod kontrolo, ni vselej samoumeven. Se vam kdaj zazdi, da vam stvari polzijo iz rok?

V sedanjem trenutku uživati v življenje je pomembno. Osrečuje nas in nam daje pogum za ustvarjanje vizij. Za pogled naprej. Prihodnost je težko ulovljiva reč – radi bi se je lotili na pravem koncu, v hitro spreminjajočem se svetu pa pravega konca ni lahko najti. Hkrati vemo, da bomo želi tisto, kar bomo posejali.

Prihodnost lahko svobodno izbira tisti, ki dovolj zgodaj pametno gleda naprej.

Darujte svojim otrokom možnost izbire

Reklo, da so otroci naše največje bogastvo, ne bo nikdar staromodno. Naravno je, da želimo otrokom omogočiti najboljše. Želimo jim, med drugim, zagotoviti:

  • šolanje, ki jim bo dalo konkurenčno izobrazbo,
  • obiskovanje dejavnosti, ki bodo razvijale njihove talente,
  • osamosvajanje, ki bo iz njih naredilo samozavestne in zadovoljne odrasle.

Radi bi, da bi vaši otroci lahko sledili svojim sanjam: da bi razvili najboljšo aplikacijo, oblikovali najboljšo modno kolekcijo, odkrili najboljše zdravilo. Ena temeljnih vrednot sodobnega sveta je izobrazba. Znanja nam ne more nihče vzeti. Žal ga ni vselej lahko zagotoviti.

Kako svojim otrokom zagotoviti šolanje, ki si ga zaslužijo

Za uresničevanje vizij zase in za svojo družino potrebujemo učinkovit finančni načrt. Če želite, da bodo otroci lahko sledili svojim sanjam, jim zagotovite finančno varnost. Že danes pametno načrtujte cilje in vlagajte. Vaša naložba naj bo tek na dolge proge.

Zaupajte finančno prihodnost svoje družine in svojih otrok uglednim strokovnjakom.

Raziščite možnosti z vlagateljskim kalkulatorjem

 

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Strokovni prispevki

Energetika pod pritiskom, tehnologija v razcvetu

Preberi več