Čet 22 Nov 2018

5 razlogov za sodelovanje s finančnim svetovalcem

Marsikdaj se nam zdi, da znamo neko stvar sami narediti najbolje ali vsaj najhitreje, da imamo dovolj veščin in se lahko lotimo skorajda česarkoli. Pa je res tako?

Znamo položiti keramične obloge enako natančno kot pečar? Ali upravljati svoje finance enako učinkovito kot finančni strokovnjak? Običajno se izkaže, da nas na želeni cilj pripeljeta sodelovanje in dopolnjevanje znanj ter da se vsakdo izkaže na področju, ki mu je blizu in ga obvlada.

Bodite dobro informirani in izkoristite nasvet finančnega strokovnjaka.

1. Skupaj določimo smiseln in uresničljiv cilj

Osebni finančni svetovalec je v mnogočem podoben trenerju pri rekreaciji: pomaga slediti zastavljenim ciljem in krepiti našo finančno kondicijo. Preden pa se podamo na finančno ali osebno preobrazbo, si moramo postaviti cilje.

Če ne vemo, kam gremo, je tja težko priti. Osebni finančni svetovalec bo:

  • natančno preučil in ocenil naše potrebe ter zmožnosti,
  • svetoval, katere finančne cilje si je smiselno postaviti,
  • nam stal ob strani, da bomo zastavljene cilje tudi dosegli.

2. Brez dobrega arhitekta ni dobrega načrta

Dober finančni svetovalec bo skozi poglobljen pogovor spoznal, kakšen tip vlagatelja smo. Na podlagi pridobljenih informacij bo lahko predlagal, kakšna naložbena politika bi bila za nas najprimernejša. Smo konservativni? Smo drzni in se ne bojimo tveganj?

Strokovno pripravljen finančni načrt je temelj vsakega finančnega uspeha. Pri vlagateljih, ki na podlagi načrta spremenijo svoje varčevalne navade:

  • je napredek hitro viden in prihranki občutni,
  • vloženi kapital se bolj osredotočeno bogati.

3. Vedno lahko računamo na pomoč in nasvet

Finančni svetovalec pozna pasti, stranpoti in hkrati veliko koristnih stezic na poti do našega finančnega cilja. Upravljanje z osebnimi financami je nekaj, kar ga veseli in v čemer je dober, prav tako ga odlikuje sposobnost sodelovanja z vlagatelji, ki so jim dogajanja na borznem parketu tuja.

Občutek, da nismo sami, je pomemben. Ko se znajdemo na križišču in ne vemo, kam zaviti, nasvet strokovnjaka lahko ključno pripomore k temu, da bomo ostali na pravi poti do cilja.

Če ne vemo, kako napredovati v teku – vprašamo osebnega trenerja. Če želimo izvedeti, kako učinkovito voditi osebne finance – sodelujemo s finančnim svetovalcem.

4. Zaupanje gore premika

Človeku, ki se odloči za osebnega trenerja, čestitamo za pogum in željo po spremembi na bolje. Čestitati bi morali tudi tistemu, ki se odloči za finančnega svetovalca:

  • želi si pozitivnih sprememb,
  • k projektu »moja varna finančna prihodnost« pristopa celovito in sistematično,
  • svoj cilj podpira z odločnostjo in željo po uspehu.

Na poti v varno finančno prihodnost nam bo uspelo, če bomo finančnemu svetovalcu zaupali: predvsem v tem, da ve kaj dela in da si prav tako kot mi sami želi, da bo imel vloženi trud kar največji finančni učinek.

Zaupanje je temelj vsakega uspešnega odnosa in korak na poti do zadovoljstva.

5. Dolgoročno sodelovanje, dolgoročni uspehi

Denimo, da smo se odločili preteči maraton. Trenirati ne bomo začeli en teden pred tekmo, ampak bomo za dosego cilja dolgoročno prilagodili svoj dnevni urnik, navade in prioritete. Tudi uresničevanje zadanih finančnih ciljev je tek na dolge proge.

Za tekaški trening bomo izbrali osebnega trenerja, ki nam bo kompetentno svetoval ter si zadani cilj vzel enako resno k srcu kot mi sami. Kot je dolgoročno sodelovanje ključ do uspešno pretečene ciljne črte, je vztrajnost pomembna tudi na naši finančni poti. Dolgoročno sodelovanje se izplača.

Tako kot osebnega trenerja ne uporabljajo samo vrhunski športniki, tudi prednosti finančnega svetovanja niso namenjene zgolj milijonarjem.

Če lahko uspe drugim, zakaj ne bi tudi vam! Za osebno posvetovanje s finančnim strokovnjakom se dogovorite na brezplačni telefonski številki 080 10 19.

Triglav vzajemni skladi – prava pot do vašega finančnega cilja

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Varčevanje za pokojnino – kdaj je potrebno začeti?

Preberite e-vodič 3 koraki do brezskrbne prihodnosti

Preberite e-vodič