Pet 17 Jan 2014

Sezona objav poslovnih rezultatov

Koledarsko leto 2013 je za nami in ponovno smo v obdobju, ko podjetja razkrivajo svoje kvartalne rezultate. Sezona objav se je tako uradno že začela, iz glavnega ameriškega indeksa S&P 500 smo tako videli objave šele 40 podjetij, ki so v večini primerov (67,5 odstotka) presegla pričakovanja o dobičkih. Tako se očitno nadaljuje trend ne več samo preteklih kvartalov, ampak kar let, saj podjetja kot za stavo premagujejo postavljene ovire, kar seveda v večini primerov pozitivno vpliva tudi na rast tečajev. Prilagoditev na spremembe v poslovnem okolju in nove izzive je za ameriška podjetja z redkimi izjemami uspela, kar se odraža tudi na vrednosti glavnih borznih indeksov, ki dosegajo nove najvišje zgodovinske vrednosti. Tako je S&P 500 v sredo dosegel novo najvišjo vrednost pri 1.850 indeksnih točkah, kar že močno presega pretekle vrhove iz let 2000 in 2007. Ocenjevanje poslovnih rezultatov bo sicer smiselno, ko bodo za nami objave večine podjetij in še posebej tistih največjih, ki praviloma služijo kot dober indikator splošnega stanja gospodarstva v ZDA. Včeraj po zaključku trgovanja so tako najbolj nestrpni čakali objavo tehnološkega giganta Intel in kartičnega American Express, danes pa bomo videli nekatere še nekatere od bolj pomembnih, ko bodo svoje številke pokazali finančni giganti SunTrust, Morgan Stanley, Bank of New York Mellon, konglomerat General Electric ter Schlumberger. Še bolj zares bo šlo prihodnji teden v torek, ko bodo v prvem razredu prileteli rezultati Delta Air Lines, po optičnih kablih bo svoje podatke poslal Verizon, od največjih podjetij omenimo še IBM ter Johnson & Johnson. V sredo bo poslal rezultate v vagonu s posebnim blagom Norfolk Southern, kako napreduje spetna prodaja bomo lahko ocenjevali iz številk Ebay, vse skupaj pa bo zapisano na trdih diskih proizvajalca Western Digital. V četrtek bomo lahko na računalniku, ki ga poganja operacijski sistem Windows ocenjevali, kako se spreminjajo prehranjevalne navade Zemljanov in prodaja Big Macov. Sezona objav se je torej komaj dobro začela, čez teden ali dva pa bomo že lahko ocenjevali uspešnost poslovanja ameriških podjetij.

Avtor: Jernej Kozlevčar,  direktor sektorja za individualno upravljanje premoženja 

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Varčevalni nasveti

Kako v 5 korakih začeti z varčevanjem denarja

Pripravite si svoj načrt