ZDA
Pon 13 Maj 2019

Pravi trenutek za Trumpove izjave

Dogajanje na finančnih trgih je bilo v iztekajočem tednu ponovno pestro. Najpomembnejši delniški indeksi so še pred dnevi izkazovali zgodovinsko rekordne vrednosti, v dogajanje pa je zadnji hip še enkrat več posegel ameriški predsednik.

Z razkazovanjem mišic je pričel že konec tedna, z objavami na družbenih omrežjih pa je nadaljeval tudi med tednom. Govorimo seveda o sporu s Kitajsko, ki se sicer vleče že dobro leto, vendar so signali iz obeh taborov do nedavnega nakazovali, da sta sprti strani blizu dogovora. Tokrat je Trump precej presenetljivo napovedal dodatne obremenitve na uvoz kitajskega blaga, hkrati tudi neposredno obtožil nasprotno stran nespoštovanja dogovorov. Pogajanja sicer tečejo dalje, zato ne moremo zanemariti dejstva, da gre pri vsem skupaj le za pogajalsko taktiko, s katero želi ena stran v zadnjem hipu izvleči največ. Glede na kratkoročno prekupljenost delniških trgov in s tem dokaj veliko verjetnost vsaj kratkoročne korekcije si pravzaprav boljšega trenutka za takšne izjave niti ne bi mogel izbrati. Večina analitikov še vedno verjame v pozitiven razplet dogodkov, se je pa verjetnost negativnega izida prav gotovo povečala. S tem je povezan tudi rekordni tedenski odliv iz delniških naložb in njihova selitev v varnejše naložbene razrede, predvsem v denar. Objavljeni ekonomski kazalci sicer še vedno kažejo mešano sliko. Zmeren optimizem veje iz rezultatov podjetij za preteklo četrtletje, saj so rezultati večinoma presegli pričakovanja. To še posebej velja za sektor potrošnih dobrin in nekaterih tehnoloških podjetij, medtem ko je nekoliko razočaral nepremičninski sektor. Na drugi strani poslovna klima v Evropi še naprej peša, kazalnik je celo najnižji od avgusta 2016. Tudi v ZDA nekateri proizvodni indikatorji nakazujejo, da se trend pešanja proizvodne aktivnosti nadaljuje. Le-ta je sicer zgodovinsko gledano še vedno na dokaj visokih ravneh. Še naprej ostajajo stabilne razmere na trgu dela, saj se brezposelnost še znižuje, kar daje upanje, da bo potrošnik še naprej reševal gospodarsko aktivnost. Ta je namreč že nekaj časa vlečni konj gospodarstva, predvsem v Nemčiji, saj se več kot očitno potrošniki zaradi naraščajočih urnih postavk in nizkih obrestnih mer še vedno počutijo dovolj udobno. Za optimizem v gospodarstvu in ponovni dvig obsega mednarodne trgovine pa bo potreben tudi pozitiven izid geopolitičnih tveganj.

Avtor: Gašper Dovč, Triglav Skladi d. o. o.

DNEVNIK, 11. 5. 2019, RUBRIKA: BORZNI KOMENTAR

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Mesečno poročilo

Mesečno poročilo podskladov KS Triglav VS januar 2021

Preberite poročilo

Novice in napovedi iz sveta naložb v letu 2021

Ne želite nikoli več zamuditi naslednje naložbene priložnosti? Na spodnji povezavi se prijavite na naše  aktualne novice in ostanite vedno na tekočem.

Novice in napovedi iz sveta naložb v letu 2021

Tudi v letošnjem letu smo vam z veseljem na voljo, tako za nasvete
kot tudi upravljanje vaših naložb. Za podrobnejše informacije
kje lahko stopite v stik z nami kliknite na povezavo.

Uspešen začetek novega naložbenega leta vam želi Ekipa Triglav Skladi