Sob 9 Sep 2017

Objavljeni podatki potrjujejo anketna pričakovanja

Vlagatelji pri ocenjevanju in analiziranju privlačnosti finančnih trgov pogosto spremljajo anketna pričakovanja, s katerimi skušajo oceniti prihodnje stanje posameznih gospodarstev. 

Pričakovanja so že dalj časa izjemna, kar velja praktično za vse regije. Pomembno je, da se anketna pričakovanja različnih deležnikov potrjujejo tudi z dejanskimi makroekonomskimi podatki. In aktualne objave kažejo prav to – nadaljuje se trend krepitve gospodarstev. Zadnja ocena rasti ameriškega bruto družbenega proizvoda v drugem četrtletju je bila precej nad prvotnimi napovedmi in tudi nad prvotno oceno. Dosežena triodstotna rast je najvišja po prvem četrtletju leta 2015, pomembno pa je, da je pri rasti velik delež prispeval potrošniški sektor. To pravzaprav ni presenetljivo, saj je ameriški trg dela še naprej trden. Res so bila pričakovanja za pretekli mesec še nekoliko višja, saj se je anketna brezposelnost povečala, tudi število novih delovnih mest je nekoliko zaostalo za pričakovanji. Še naprej raste povprečna urna postavka, kar je pomembno za doseganje želene inflacije. V evrskem območju je brezposelnost ostala na ravni preteklega meseca, tudi v Evropi potrošniki ponovno postajajo pomembno gonilo gospodarske rasti. Tudi zato bo Evropska centralna banka postopno začela spreminjati ohlapno monetarno politiko. Nanjo že dalj časa močno pritiska Nemčija, po izjavah prvega moža banke bodo guvernerji začeli razpravo na naslednjem sestanku, v oktobru. Obrestne mere bodo zagotovo še nekaj časa ostale nizke, večinsko pričakovanje je, da bo višanje postopno in počasno. Pričakovanja se izpolnjujejo tudi na Japonskem. Julijska rast trgovine na drobno je bila sicer nekoliko manjša kot v preteklem mesecu, vendar je močno presegla pričakovanja. Še naprej se krepi industrijska proizvodnja, ki dosega visoko rast od oktobra preteklega leta. Tudi trg dela ostaja stabilen, stopnja brezposelnosti pa je tradicionalno nizka.

Avtor: Gašper Dovč, Triglav Skladi

Dnevnik, str. 17, 8.7.2017, rubrika: Borzni komentar

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Mesečno poročilo

Mesečno poročilo podskladov KS Triglav VS avgust 2020

Preberite poročilo