Pon 22 Sep 2014

Kitajska centralna banka dodaja likvidnost

ZA VLAGANJE V DELNICE JE NA VOLJO OGROMNO DENARJA, PA TUDI ALTERNATIV NI VELIKO

Po lepi rasti tečajev na svetovnih delniških trgih avgusta ter prvi teden septembra se je zgodila rahla korekcija, ki je bila posledica unovčevanja dobičkov ob objavah makroekonomskih kazalnikov, ki so bili  povprečno nekoliko pod pričakovanji igralcev na kapitalskih trgih. Vendar bojazni, da bi delniški trgi zašli v medvedji trend, ni, saj je na voljo zelo veliko poceni denarja, alternativ delniškim trgom pa ni veliko oz. ne prinašajo želene donosnosti, predvsem zdaj ko smo v obdobju zelo nizkih obrestnih mer.

Ena glavnih novic pretekli teden je zagotovo ukrep kitajske centralne banke, da bo plasirala 81 milijard dolarjev v pet največjih kitajskih bank v treh mesecih za zagotavljanje dodatne likvidnosti, ki tako sledi ukrepu ECB po zagotavljanju dodatne likvidnosti. Svetovni trgi so se na to novico odzvali zelo pozitivno.

Ta ukrep je po drugi strani odgovor na slabše objave makroekonomskih kazalnikov za avgust, saj je rast industrijske proizvodnje na kitajskem najmanjša od finančne krize februarja 2009. Rast BDP je po ocenah analitikov v julija in avgusta znašala 6,9 odstotka na letni ravni, kar je veliko pod ciljem kitajske vlade, ki znaša 7,5 odstotka.

Razloge za padec je torej treba iskati v manjši industrijski proizvodnji, saj je rast z julijske 9 odstotne avgusta padla na 6,9 odstotka na letni ravni, v manjšem izvozu in manjših investicijah. Predvsem je največja težava šibko domače povpraševanje, ki ga bo treba povečati. Kitajsko vodstvo bo gotovo naredilo vse, da bo rast gospodarstva dosegla želeno raven, zato je v prihodnje zelo verjetno mogoče pričakovati dodatne stimulacije, ki bodo pospešile rast gospodarstva. Med temi se vse bolj omenja znižanje obrestne mere ter večje državne investicije v gradnjo infrastrukture.

Graf: Index HSCI v indeksnih točkah

Vir: Bloomberg.

Avtor: Mitja Baša, Triglav Skladi

Objavljeno v: Delo, P&D / BORZNA ANALIZA, str. 30, 22. 8. 2014, rubrika: Svetovni trgi

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Mesečno poročilo

Mesečno poročilo podskladov KS Triglav VS avgust 2020

Preberite poročilo