Pet 11 Jul 2014

Kaj je prinesel drugi kvartal?

Ponovno smo v obdobju leta, ko ameriške borzne družbe razkrivajo svoje poslovne rezultate. Tako bomo v prihodnjih tednih priča objavam rezultatov za drugi letošnji kvartal, kot vedno pa so pomembne tudi napovedi in pričakovanja o prihodnjem poslovanju, ki pogosto močno vplivajo na tečaje delnic.

V torek zvečer po našem času se je sezona objav tudi uradno začela, in sicer tradicionalno s proizvajalcem aluminija Alcoa, ki je očitno le uspel stabilizirati poslovne rezultate in se počasi vrača na pota stare slave in dobičkonosnosti. Pravo odprtje sezone rezultatov sicer sledi šele prihodnji teden, ko bomo lahko spremljali uspešnost finančnega sektorja prek objav družb Citigroup, Goldman Sachs, JP Morgan Chase in Bank of America. Do srede popoldne po ameriškem času pa bo veliko bolj jasno tudi, kako se podjetja iz sektorja IT soočajo s spremembami v poslovnem okolju (Intel, Yahoo!, eBay), lakoto svojih obiskovalcev in globino žepa pa bo razkrilo tudi največje svetovno podjetje s področja hitre prehrane YUM! Brands, ki upravlja z verigami Taco Bell, KFC, Pizza Hut in WingStreet. Še posebno mrzlico objav lahko pričakujemo prihodnji četrtek, ko bomo lahko ocenili, ali starši otrokom še kupujejo Mattelove igrače, kako Američani pleskajo svoje nepremičnine z barvami proizvajalca Sherwin-Williams, ali so kadilci še tako strastni do družbe Philip Morris, kako stare in mlade generacije brskajo po spletu in uporabljajo druge aplikacije Googla, kakšne količine podatkov se zapisujejo na Seagatove diske. Nekoliko bolj pozno v popoldne pa bo ob analizi rezultatov družbe IBM preživel tudi Warren Buffett, ki je velik del portfelja investiral ravno v delnice IBM. Pred nami je torej zelo živahen teden, ki bo nakazal uspešnost poslovanja ameriških podjetij. Ta so v zadnjih letih dosegala zelo dobre poslovne rezultate, kar se odraža tudi na novih najvišjih vrednostih glavnih ameriških indeksov. S&P 500 se tako počasi že spogleduje z magično mejo 2.000 indeksnih točk, ki je bila dobrih 5 let nazaj praktično znanstvena fantastika, danes pa realnost na dosegu roke oz. bolje rečeno v trenutku pisanja teksta oddaljena le slaba dva odstotka.

Avtor:Jernej Kozlevčar, Triglav Skladi

Objavljeno v: Dnevnik, str. 9, 11. 7. 2014, rubrika: Borzni komentar

 

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Mesečno poročilo

Mesečno poročilo podskladov KS Triglav VS januar 2021

Preberite poročilo

Novice in napovedi iz sveta naložb v letu 2021

Ne želite nikoli več zamuditi naslednje naložbene priložnosti? Na spodnji povezavi se prijavite na naše  aktualne novice in ostanite vedno na tekočem.

Novice in napovedi iz sveta naložb v letu 2021

Tudi v letošnjem letu smo vam z veseljem na voljo, tako za nasvete
kot tudi upravljanje vaših naložb. Za podrobnejše informacije
kje lahko stopite v stik z nami kliknite na povezavo.

Uspešen začetek novega naložbenega leta vam želi Ekipa Triglav Skladi