Pet 10 Jan 2020

Dobiček upadel, cena delnice zrasla

Podjetje Samsung Electronics je v četrtek zjutraj objavilo preliminarne rezultate poslovanja v zadnjem četrtletju lanskega leta.

Pričakovani dobiček iz poslovanja za zadnje četrtletje lanskega leta naj bi bil glede na četrto četrtletje v letu 2018 manjši za tretjino. Kljub temu je cena delnice na ta dan zrasla za 1,8 odstotka.

Cena delnice južnokorejskega tehnološkega giganta Samsung Electronics je rasla tudi v lanskem letu. V celotnem letu 2019 je pridobila 44,2 vrednosti, merjeno v lokalni valuti, oziroma 41,8 odstotka, merjeno v evrih, medtem ko je v zadnjem četrtletju lanskega leta pridobila 13,8 odstotka vrednosti v lokalni valuti oziroma 14,6 odstotka, merjeno v evrih.

Samsung Electronics je predvsem znan kot proizvajalec pametnih telefonov. Že septembra lani so začeli prodajo zložljivega pametnega telefona, ki naj bi pomenil nov tehnološki preboj pri pametnih telefonih. Februarja letos naj bi predstavili izboljšano različico tega telefona, obenem pa naj bi predstavili nov telefon, ki bo imel izpopolnjeno kamero. Nekoliko manj znano pa je, da je tudi velik proizvajalec čipov. S temi komponentami oskrbuje ne samo svojo proizvodnjo pametnih telefonov, pač pa tudi proizvajalce pametnih telefonov konkurenčnih podjetij. V lanskem letu je bilo povpraševanje po čipih relativno šibko, in temu so tudi sledile cene omenjenih komponent, ki se uporabljajo ne samo v pametnih telefonih, pač pa tudi v računalnikih in mrežnih strežnikih. Cene čipov (DRAM) padajo že od konca leta 2017, vendar je konec lanskega leta prišlo do rahlega odboja. Nekateri vlagatelji menijo, da ta odboj lahko še traja. Deloma naj bi bila za to zaslužna uvedba 5G mobilne telefonije, zaradi katere bo treba proizvesti nove telefonske aparate. Pričakuje se tudi, da se bo začelo krepiti povpraševanje proizvajalcev prenosnih računalnikov in mrežnih strežnikov.Ko gledamo gibanje cen delnic in napovedujemo prihodnje rezultate, so pomembna pričakovanja. Trg trenutno pričakuje, da bodo novi telefoni prodajna uspešnica, in da bodo cene čipov še naprej rasle

Avtor: Matjaž  Dlesk, Triglav Skladi, d.o.o.

DNEVNIK, 10. 1. 2020, RUBRIKA: BORZNI KOMENTAR

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Varčevalni nasveti

Kako v 5 korakih začeti z varčevanjem denarja

Pripravite si svoj načrt

Novice in napovedi iz sveta naložb v letu 2021

Ne želite nikoli več zamuditi naslednje naložbene priložnosti? Na spodnji povezavi se prijavite na naše  aktualne novice in ostanite vedno na tekočem.

Novice in napovedi iz sveta naložb v letu 2021

Tudi v letošnjem letu smo vam z veseljem na voljo, tako za nasvete
kot tudi upravljanje vaših naložb. Za podrobnejše informacije
kje lahko stopite v stik z nami kliknite na povezavo.

Uspešen začetek novega naložbenega leta vam želi Ekipa Triglav Skladi