Sob 6 Feb 2016

Optimistično, a previdno naprej

Smo v drugem mesecu letošnjega leta, katerega začetek na svetovnih delniških trgih ni najbolj po okusu vlagateljev, ki so željni dobičkov oziroma rasti delnic. Delniški trgi so v januarju ob visoki volatilnosti tečajev izgubili vrednost. Razloge lahko iščemo v pesimističnem vzdušju borznih igralcev, ki je do neke mere posledica nekoliko slabših makroekonomskih objav iz nekaterih pomembnih svetovnih gospodarstev, še najbolj gre izpostaviti morebitno ohlajanje kitajskega gospodarstva. Vpliv na delniške trge ima tudi padec cene nafte, saj so posledično naftna podjetja pod velikimi pritiski, kako ob takih cenah dosegati pričakovane dobičke. Dejstvo je, da je inflacija tako v Evropi kot v ZDA na izredno nizki ravni, kar negativno vpliva na gospodarstvo. Centralne banke imajo nalogo, da z ukrepi usmerjajo inflacijo na želeno raven, ki se giblje okoli dveh odstotkov, zato verjamem, da bodo storile vse, kar je v njihovi moči, da ta cilj dosežejo. Ameriška centralna banka napoveduje, da se bo inflacija na srednji in dolgi rok približala in dosegla želeni cilj, kratkoročno pa bo nizka. Predsednik Evropske centralne banke Mario Draghi je pred kratkim dejal, da ECB proučuje možnost, da se na zasedanju v marcu odloči za sprejetje nestandardnih ukrepov za stabilizacijo cen ter spodbuditev ekonomske aktivnosti, kar bo zagotovo blagodejno vplivalo na delniški trg. Japonska centralna banka je pred dnevi presenetila trg in za nekatere oblike rezerv, ki jih poslovne banke hranijo pri njej, uvedla negativno obrestno mero, kar se je takoj pozitivno odrazilo na delniških trgih. Centralne banke bodo v nadaljevanju leta zagotovo odigrale svojo vlogo in pozitivno vplivale na delniške trge, zato lahko pričakujemo ponovno krepitev borznih tečajev, vendar bo višja volatilnost še nekaj časa vztrajala, zato nekoliko večja previdnost pri investiranju ne bo odveč.

 

Avtor: Mitja Baša, Triglav Skladi

Objavljeno v: Dnevnik, str. 32, 6. 2. 2016, rubrika: Borzni komentar

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Mesečno poročilo

Mesečno poročilo podskladov KS Triglav VS oktober 2020

Preberite poročilo