Čet 17 Aug 2006

Na borzah zopet optimizem

Vendar pa zadnji podatki o ameriški inflaciji dajejo trgu nov zagon. Ameriško ministrstvo za delo je v torek sporočilo, da so se proizvodne cene v ZDA v juliju prvič po lanskem oktobru znižale, kar pomeni, da se je indeks proizvodnih cen povečal le za 0,1%, kar je znatno manj kot junijsko 0,5% povečanje glede na predhodni mesec. Manjša rast inflacije je posledica padanja cen hrane, kar je pomagalo ublažiti vpliv rasti cen energije. Podatki kažejo na to, da so inflacijski pritiski v večji meri posledica cen energije, to je predvsem visokih cen nafte. V sredo je ministrstvo za delo objavilo, da je znašala inflacija na ravni potrošnikov v mesecu juliju 0,4%, kar je bilo v skladu s pričakovanji analitikov. Novica je pozitivno vplivala na delniški trg, saj so investitorji ta podatek razumeli kot dodaten argument, da bo osrednja obrestna mera ameriške centralne banke tudi na naslednjem zasedanju 20. septembra ostala nespremenjena na ravni 5,25%.

Razveseljujoči podatki pa prihajajo tudi iz evropskega gospodarstva, kjer je gospodarska rast v drugem četrtletju letos po prvih ocenah Eurostata znašala 0,9%, kar je največ po letu 2000, in je celo večja od rasti ameriškega (0,6%) in japonskega (0,2%) gospodarstva. Zasluge za to gredo predvsem največjemu evropskemu gospodarstvu Nemčiji in Franciji, saj je nemška gospodarska rast v drugem četrtletju znašala 0,9%, francoska pa 1,2%. Optimizem na borzi se naslanja na dejstva, da bodo ostale obrestne mere kratkoročno stabilne, ameriška in evropska inflacija pod nadzorom, gospodarska rast bo solidna, cene nafte se bodo umirile in politične krize postopno razrešile. Tako lahko pričakujemo, da bodo največji svetovni indeksi do konca leta pridobili nekaj odstotkov. Revizije dobičkov in objave rezultatov podjetij za drugi kvartal so v povprečju nad pričakovanji analitikov, kar daje dodaten veter v jadra že tako podcenjenemu delniškemu trgu.
Na ljubljanski borzi smo priča aktivnejšemu trgovanju in novih podražitvah slovenskih bluechipov, kar kaže, da se dopusti bližajo koncu.

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Mesečno poročilo

Mesečno poročilo podskladov KS Triglav VS avgust 2020

Preberite poročilo