Pon 25 Feb 2013

Upravljavec Triglav Skladov deli drugo mesto med najboljšimi v Sloveniji

V sredo, 13.2.2013 je pod okriljem revije Moje finance potekala podelitev nagrad najboljšim upravljavcem. Ocenili so uspešnost 255 vzajemnih skladov, ki se tržijo v Sloveniji, za obdobje zadnjih treh in petih let ter skladom podelili zvezdice za njihovo uspešnost. Izbrali so tudi najboljšega upravljavca in družbo za upravljanje.

 

 

S ponosom sporočamo, da so bili naši skladi, upravljavci in družba Triglav Skladi dobro ocenjeni.  Družba Triglav Skladi se je med slovenskimi družbami za upravljanje uvrstila na odlično 3. mesto za obdobje zadnjih treh let.

 

 

Sklad Triglav Balkan je prejel nagrado za najboljši delniški sklad, ki je usmerjen na področje Balkana (kategorija: Delniški – Balkan) tako za obdobje zadnjih treh, kot tudi za obdobje zadnjih petih let. Sklad je prejel tudi najvišjo oceno (5 zvezdic) v svoji kategoriji.

 

 

Med najboljše upravljavce v Sloveniji sta se uvrstila kar dva naša upravljavca: Jernej Kozlevčar in Mitja Baša. Kozlevčar, ki se je uvrstil na izvrstno 2. mesto med najboljšimi slovenskimi upravljavci, upravlja skupaj tri sklade. Poleg zmagovalnega sklada Triglav Balkan upravlja tudi sklada Triglav Energija ter Triglav Surovine in materiali. Omenjena sklada sta začela z delovanjem šele oktobra 2011, zato še nista bila ocenjena.

 

 

Med najboljših 10 domačih vzajemnih skladov v zadnjih treh letih, upoštevajoč donosnost glede na enoto tveganja, se je uvrstil tudi sklad Triglav Hitro rastoča podjetja, ki investira v podjetja z nizko tržno kapitalizacijo. Sklad je v triletnem obdobju zabeležil kar 36-odstotno donosnost. 

 

 

Solidno sta se pri ocenjevanju odrezala tudi globalni delniški sklad Triglav Svetovni (v kategoriji Delniški – globalni) in Triglav Rastoči trgi (v kategoriji Delniški – trgi v razvoju (globalni EM)). Oba sklada sta bila za obdobje zadnjih petih let ocenjena s tremi zvezdicami.

 

 

Nagrade in priznanja nedvomno dajejo spodbudo in motivacijo tudi za nadaljnje uspešno delo. A kljub temu ne pozabimo: pretekli donosi niso garancija za prihodnje donose! Pred investiranjem se vprašajmo, kakšen tip investitorja smo, kakšna je naša nagnjenost do tveganja, postavimo si naše naložbene cilje. Investirajmo vztrajno in postopno ter razpršimo svoje naložbe.

Jernej Kozlevčar, upravljavec skladov Triglav Skladi, 2. mesto med najboljšimi slovenskimi upravljavci (Foto: Aleš Beno, Finance)

 

 

 

 

 

 

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Varčevanje za pokojnino – kdaj je potrebno začeti?

Preberite e-vodič 3 koraki do brezskrbne prihodnosti

Preberite e-vodič