Tor 5 Feb 2013

Napoved za odmero dohodnine od odsvojitve investicijskih kuponov za leto 2012

Davčni zavezanci, rezidenti, ki ste v letu 2012 odsvojili vrednostne papirje in druge deleže ter investicijske kupone ter izvedene finančne instrumente, morate  do 28. 2. 2013 oddati Napoved za odmero dohodnine od dobička od odsvojitve vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov (obrazec za napoved lahko najdete na spletni strani DURS - Obrazec).

Vsem vlagateljem podskladov Krovnega sklada Triglav vzajemni skladi, ki ste v letu 2012 opravili odsvojitev (prodajo) investicijskih kuponov, smo na dom poslali predizpolnjene popisne liste, ki jih lahko uporabite pri pisni oddaji napovedi. Za prodaje, ki jih ni potrebno napovedati, vam popisnih listov nismo pošiljali.

Če ste v letu 2012 opravili več kot 10 obdavčljivih odsvojitev vrednostnih papirjev in drugih deležev ter investicijskih kuponov, morate za leto 2012 do 28. 2. 2013 oddati napoved v elektronski obliki preko sistema E-davki. Za tako oddajo potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo  (t. i. certifikat).

Vsi tisti vlagatelji, ki boste za leto 2012 oddajali napoved v elektronski obliki, lahko podatke, ki so vsebovani na popisnih listih, od 10. 2. 2013 prevzamete na portalu E-davki v obliki »predizpolnjene« napovedi. Predizpolnjene napovedi smo v sistem E-davki dostavili za vse vlagatelje, ki ste v letu 2012 opravili prodaje, z izjemo tistih prodaj, za katere podatka o datumu in ceni nakupa nimamo (in jih zato tudi nismo mogli oddati v sistem).

Navedeno storitev davčnim zavezancem nudimo družbe za upravljanje, borzno posredniške družbe in banke. Podatki, ki jih pošiljamo v sistem E-davki, so poslani na način, da ima do njih možnost dostopa le davčni zavezanec sam oz. pooblaščene osebe DURS, če se bo zavezanec za to storitev obrnil na njih. Predizpolnjena napoved za posameznega zavezanca ni zavezujoča in sama po sebi ne predstavlja oddane davčne napovedi. Napoved zavezanec pregleda in po potrebi popravi ter dopolni s podatki, ki izvirajo iz lastne dokumentacije.

Pojasnila v zvezi s časom pridobitve investicijskih kuponov podskladov krovnega sklada lahko najdete v pojasnilu DURS.  

Vlagatelji naj se v zvezi s svojim davčnim statusom obrnejo na svojo davčno izpostavo oziroma davčnega strokovnjaka.

Dodatna pojasnila lahko poiščete v rubriki Pogosta vprašanja - Davčne informacije

Zapri

Želim izvedeti več

V primeru, da ste mlajši od 15 let, za oddajo povpraševanja potrebujete privolitev staršev ali skrbnika.

Privolim, da lahko družba Triglav Skladi d.o.o. moje osebne podatke (ime in priimek, naslov, telefon, e-pošta) in druge podatke, zbrane preko spletnega brskalnika, zbira in uporablja za neposredno trženje, profiliranje, spremljanje obnašanja ciljnega kupca in občasno prejemanje prilagojenih sporočil po e-pošti oziroma telefonu (tudi SMS). Privolitev lahko kadarkoli prekličem. Moje podatke lahko obdelujejo samo pooblaščeni zaposleni in pogodbeni obdelovalci družbe. S potrditvijo sem seznanjen, da so podrobnejše informacije o varstvu osebnih podatkov, vključno s pravicami posameznika, dostopne v rubriki Politika zasebnosti.

Obveščanje izvaja družba Triglav Skladi d.o.o. Z vašo privolitvijo vam bomo lahko pripravili ponudbe, ki bodo prilagojene prav vašim potrebam, zahtevam in interesom oz. vašemu profilu. Na podlagi prepoznanih interesov, navad, potreb, zahtev in želja se bomo lahko posebej posvetili temu, da vam v največji možni meri ponudimo zgolj tisto, kar resnično potrebujete. Redno vas bomo lahko obveščali o vam prilagojenih ponudbah, storitvah in novostih družb Skupine Triglav, s sedežem v Republiki Sloveniji, ki se ukvarjajo z zavarovalniško dejavnostjo in/ali finančnimi storitvami (sem sodijo Zavarovalnica Triglav, d.d., Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, d.d., Skupna pokojninska družba, d.d., Triglav Skladi, družba za upravljanje, d.o.o. – za popoln, ažuriran seznam družb prosimo obiščite spletno stran Skupine Triglav, www.triglav.eu).

Pomembno:

Seznanitvene informacije o obdelavi vaših osebnih podatkov

Družba Triglav Skladi d.o.o. vaše osebne podatke, ki jih obdeluje na podlagi vaše privolitve in za namene, ki so opredeljeni zgoraj ter natančneje opisani tukaj hrani do preklica privolitve z vaše strani.

Posameznik lahko kadarkoli začasno ali trajno prekliče svojo privolitev za obdelavo osebnih podatkov za zgoraj opredeljene namene ali ugovarja obdelavi osebnih podatkov za neposredno trženje. Posameznik lahko zahteva dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave, prenos ali izbris osebnih podatkov ali vloži ugovor zoper obdelavo osebnih podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim, s pisno zahtevo, poslano na naslov: Triglav Skladi, d.o.o., Slovenska cesta 54, 1000 Ljubljana, ali na dpo@triglavskladi.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije, če meni, da se njegovi osebni podatki obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

Pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov v družbi Triglav Skladi d.o.o. lahko kontaktirate preko elektronskega naslova: dpo@triglavskladi.si.

Za uspešno oddajo morate sprejeti privolitev. V kolikor ne želite, lahko še vedno stopite v stik z nami prek 080 10 19.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na https://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Varčevanje za pokojnino – kdaj je potrebno začeti?

Preberite e-vodič 3 koraki do brezskrbne prihodnosti

Preberite e-vodič