Kje naj iščem prve informacije glede vzajemnih skladov?

V Triglav Skladih upravljamo 17 različnih vzajemnih skladov, ponujamo pa tudi 6 naložbenih kombinacij. Želje in cilji vlagateljev se razlikujejo, zato ni vsak sklad primeren za vsakogar. Če se z vlaganjem šele spoznavate, preberite knjižico 5 skrivnosti finančnega uspeha, pobrskajte po Primerih varčevanja in si oglejte Prospekt Krovnega sklada Triglav vzajemni skladi.

S katerimi spletnimi aplikacijami si lahko pomagam pri pregledu ponudbe?

Za začetek odgovorite na kratka vprašanja v aplikaciji Izberi svojo naložbeno kombinacijo, da določite, kakšen tip vlagatelja ste. Ko boste prišli do jasnejših odgovorov, koliko želite privarčevati in kolikšen znesek želite vplačati, uporabite Vlagateljski kalkulator, ki vam bo primeren sklad priporočil glede na višino sredstev, dobo varčevanja in stopnjo donosnosti. Na voljo vam je še aplikacija Primerjave skladov in naložbenih kombinacij, s katero boste dobili okviren občutek o donosnosti in tveganju posameznega sklada ali naložbene kombinacije.

Kje lahko poiščem strokovni nasvet glede izbire?

Priporočamo vam, da se dogovorite za sestanek z našimi finančnimi strokovnjaki. Za rezervacijo termina osebnega svetovanja smo vam na voljo na brezplačni telefonski številki 080 10 19, po nasvet pa lahko stopite tudi na katerega od pooblaščenih vpisnih mest. Preden se osebno spoznamo, razmislite o svojih finančnih zmožnostih in ciljih ter o želenem roku uresničitve zastavljenih ciljev. Poskušajte si odgovoriti, kakšen je vaš odnos do tveganja, in razmislite o svojih dosedanjih izkušnjah z vlaganjem.

Kako naj ugotovim, kakšen tip vlagatelja sem?

Vlagatelji smo med seboj zelo različni. Nekateri raje tvegamo in pričakujemo višje donose, drugi želimo zadržati svoje prihranke in nam varnost pomeni več kot nadpovprečen donos. Kakšen tip vlagatelja ste, lahko najhitreje ugotovite s pomočjo aplikacije Izberite svojo naložbeno kombinacijo. Vedno pa nas lahko pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 10 19 in se dogovorite za osebno svetovanje, kjer vam bomo pomagali ugotoviti, katera naložbena strategija najbolj ustreza vašim ciljem. Če cilj že imate, preberite rubriko Primeri varčevanja.

Kako naj določim, koliko moram vložiti v sklad?

Pri odločitvi, koliko sredstev vložiti v sklad, morate upoštevati, koliko ste že privarčevali ter kolikšen delež svojih stalnih prihodkov lahko mesečno vlagate v sklad. Za sprejem lažje odločitve o tem, koliko in na kakšen način bi želeli varčevati v vzajemnem skladu, si pomagajte z našim vlagateljskim kalkulatorjem.

Priporočamo vam, da priporočilo vlagateljskega kalkulatorja primerjate s priporočilom aplikacije Izberi svojo naložbeno kombinacijo. Če se priporočili razlikujeta, vam svetujemo, da nas pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 10 19.

Kako naj izračunam, koliko lahko privarčujem?

Če vas zanima, koliko lahko s svojimi sredstvi privarčujete, uporabite Vlagateljski kalkulator, ki vam na podlagi vnesenega zneska (enkratnega in/ali mesečnega vplačila), dobe varčevanja in stopnje donosa izračuna, kakšen bi bil vaš donos po izbranem obdobju in ob določeni stopnji donosa.

Kje naj izračunam, kako lahko privarčujem želeni znesek?

Če vas zanima, kako priti do želenega zneska, uporabite Vlagateljski kalkulator, ki vam na podlagi vnesenega zneska, ki ga želite privarčevati, in zneska, ki ga že lahko vplačate, izračuna, koliko bi morali za dosego želenega zneska mesečno vplačevati. Seveda ob izbranem obdobju varčevanja in ob določeni stopnji donosa.

Vlagateljski kalkulator izračuna tudi višino izplačil privarčevanih sredstev (vašo mesečno rento), če bi želeli privarčevana sredstva izplačevati mesečno, poleg tega pa izračuna tudi vsoto vseh izplačanih sredstev, ki ste jih privarčevali skozi celotno obdobje vplačevanja in izplačevanja. Vlagateljski kalkulator vam glede na vaše vnose priporoči tudi nekaj skladov in naložbenih kombinacij, ki bi bile za vas najbolj primerne.

Zapri

Želim izvedeti več

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na http://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Mesečno poročilo

Poročilo o poslovanju Triglav vzajemnih skladov, januar 2018

Preberite poročilo