Kakšna je varnost naložb v vzajemnih skladih?

Prvo pravilo uspešnega vlaganja je čim širša razpršenost naložb, tudi v več kot sto različnih podjetij v različnih državah. Vzajemni skladi zato združujejo veliko število majhnih vlagateljev, ki z manjšimi prispevki zberejo večjo vsoto kapitala, posledično pa dosegajo večjo razpršenost sredstev. Ker Triglav Skladom zaupa že več kot 70.000 Slovencev, Družba pa upravlja več kot 600 milijonov evrov naložb, vam lahko zagotovimo pogoje za varno plemenitenje vaših prihrankov.

Kaj delajo finančni strokovnjaki Triglav Skladov?

Usposobljena ekipa upravljavcev premoženja, ki jih zaposluje družba Triglav Skladi, dnevno analizira razmere na trgih ter oceni potencial za ustvarjanje donosa. Zbrani kapital vzajemnega sklada usmerijo v naložbe, ki bodo vlagateljem prinesle pričakovane donose. Enako je v nasprotnem primeru: če investicija ni več donosna, preusmerijo sredstva v primernejše naložbe.

Zakaj je varčevanje v Triglav skladih preglednejše?

Triglav Skladi vam omogočajo, da na enem mestu uredite vse v zvezi s pristopom k skladom, prenosi sredstev med skladi in izplačili. Pooblaščena vpisna mesta najdete po vsej Sloveniji. Da boste stanje svojih naložb lahko spremljali iz udobja vašega naslonjača, smo razvili še portal Emil. Na podlagi dnevne objave vrednosti enote premoženja (VEP) lahko s pomočjo aplikacije Vrednost naložbe kadar koli izračunate vrednost svojih naloženih sredstev.

Kaj pomeni fleksibilno vplačevanje?

V sklade in naložbene kombinacije lahko vplačujete v poljubnih zneskih in v poljubnih obdobjih. Če šele začenjate z varčevanjem in nimate večjih sredstev, se lahko odločite za mesečno vplačilo sredstev. Vlagateljem z več sredstvi priporočamo enkratni vložek, ki ga nato po svojih željah povečujete z mesečnimi vplačili. Prav tako sredstva, ki ste jih vložili v sklad, niso vezana, kar pomeni, da lahko enote vzajemnega sklada kadar koli unovčite ali jih prenesete v drug sklad.

Kako lahko dosežem nižje stroške varčevanja?

Stroški varčevanja v vzajemnih skladih za vlagatelje padajo:

  • glede na višino vplačila,
  • glede na obseg sredstev v upravljanju in
  • ob odločitvi za redno mesečno vplačevanje s pomočjo varčevalnega načrta (pri tem vam vstopne stroške zaradi dolgoročnosti varčevanja znižamo za polovico).
S kom se lahko posvetujem o svojih naložbah?

Z našimi finančnimi strokovnjaki se lahko kadarkoli posvetujete o različnih naložbenih rešitvah. Triglav Skladi vam nudimo strokovno prvo obravnavo in osebno svetovanje. Od vaše želje in potreb je odvisno, kako pogosto želite imeti stike s svetovalcem, prek prijave na e-novice pa vam nudimo tudi možnost elektronskega obveščanja o razmerah na kapitalskih trgih in novostih v našem poslovanju.

Zapri

Želim izvedeti več

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na http://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Mesečno poročilo

Poročilo o poslovanju Triglav vzajemnih skladov, januar 2018

Preberite poročilo