Kaj je pomembno pri izbiri sklada ali naložbene kombinacije?

Izbira primernega vzajemnega sklada ali naložbene kombinacije naj nikoli ne temelji na pretekli donosnosti vzajemnih skladov, ker ta v prihodnje ni zagotovljena. Preden se odločite, premislite, kakšen tip vlagatelja ste. Na podlagi spodnjih dejavnikov lahko zasnujte svojo izbiro:

  • naložbeni cilji,
  • pričakovana višina donosa,
  • sprejemanje nihajnosti oziroma odnos do tveganja vloženega premoženja,
  • obseg in tveganost obstoječega osebnega premoženja,
  • obseg in narava prihodnjih obveznosti v primerjavi s pričakovanimi prihodki,
  • znanje in izkušnje s področja investiranja,
  • dolžina trajanja varčevanja.
Kako naj izberem naložbeno kombinacijo glede na določen tip vlagatelja?

Lahko si pomagate s spletno aplikacijo Izberite svojo naložbeno kombinacijo, ki bo na podlagi vaših odgovorov določila vaše vlagateljske značilnosti ali nas pokličete na brezplačno telefonsko številko 080 10 19 in se dogovorite za osebno svetovanje, kjer boste s strokovnjakom skupaj našli primerno rešitev za vaše naložbene cilje.

Kako v Triglav Skladih prilagajamo ponudbo posameznikom?

Triglav vzajemni skladi ponujajo izbiro med različnimi vrstami skladov, ki se med seboj razlikujejo glede na naložbeno politiko. Izbirate lahko med delniškimi, obvezniškimi, mešanimi (uravnoteženimi) vzajemnimi skladi ter skladom denarnega trga. Praviloma velja, da več sredstev kot vzajemni sklad nalaga v delnice, večja so pričakovana nihanja vrednosti premoženja. A hkrati so ti vzajemni skladi tisti, ki imajo večji pričakovan dolgoročni donos.

Zapri

Želim izvedeti več

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na http://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Strokovni prispevki

Alibaba in druge naložbene priložnosti osrednjega kraljestva

Preberi več