Kakšen je postopek za preknjižbo enot na podlagi sklepa o dedovanju?

Naložba v vzajemnem skladu predstavlja premoženje pokojnika in mora biti predmet zapuščinske razprave in posledično sklepa o dedovanju. Pred postopkom preknjižbe morajo dediči:

  • Skleniti pristopno izjavo k pravilom upravljanja Krovnega sklada Triglav vzajemni skladi, v kolikor pristopne izjave še nimajo.
  • Družbi dostaviti pravnomočni sklep o dedovanju.

Družba Triglav Skladi dedičem, ki imajo sklenjeno pristopno izjavo k skladu, ki je predmet zapuščine, opravi preknjižbo na obstoječo pristopno izjavo na podlagi pravnomočnega sklepa o dedovanju. Dediči pridobijo investicijske kupone, ki so predmet dedovanja, na dan datuma pravnomočnosti sklepa o dedovanju in po ceni (VEP sklada), ki velja na ta dan. Datum pravnomočnosti sklepa in VEP izračunan za ta dan nadalje predstavljata nakupni datum in nakupno ceno investicijskega kupona. O preknjižbi so dediči pisno obveščeni. 

Kaj se zgodi, če vsi dediči še niso sklenili pristopne izjave?

Družba Triglav Skladi dediče, za katere je prejela pravnomočni sklep o dedovanju, vendar še niso sklenili pristopne izjave, pisno pozove k sklenitvi pristopne izjave.

Zapri

Želim izvedeti več

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na http://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

Mesečno poročilo

Poročilo o poslovanju Triglav vzajemnih skladov, januar 2018

Preberite poročilo