Kaj pomeni enkratno vplačilo?

Enkratno vplačilo v vzajemni sklad pomeni vplačilo v izbrane vzajemne sklade ali naložbene kombinacije v enkratnem znesku. Vlagatelj, ki si izbere takšen način vplačevanja, lahko v sklade vplača tudi večkratno, vendar se vsako vplačilo obravnava kot enkratno vplačilo v vzajemne sklade (z vidika stroškov, obveznosti mesečnega vplačevanja, itd.).

Za koga je primerno enkratno vplačilo?

Namenjeno je vlagateljem, ki že imajo privarčevano določeno vsoto sredstev in želijo privarčevana sredstva vplačati v enkratnem znesku. Namenjeno je tudi tistim, ki želijo samo občasno, v primeru presežnih sredstev, vplačevati v vzajemne sklade. Primernejše je za vlagatelje, ki že imajo izkušnje z varčevanjem v vzajemnih skladih.

Pri vplačevanju z enkratnim vplačilom je tveganje, ki ga sprejemate, večje, zato je v tem primeru dolgi rok nameravanega varčevanja še toliko bolj pomemben. Iz tega razloga in zaradi številnih prednosti, ki jih prinaša vplačevanje z rednimi mesečnimi vplačili, v družbi Triglav Skladi spodbujamo varčevanje z varčevalnim načrtom ali kombinacijo obeh načinov vplačevanja.

Kolikšni so stroški varčevanja v primeru enkratnega vplačila?

Več o stroških varčevanja lahko preberete na strani Stroški vplačevanja v vzajemnih skladih ali v dokumentu Lestvice vstopnih in izstopnih stroškov.

Zapri

Želim izvedeti več

To prevent automated spam submissions leave this field empty.