Na kakšen način lahko vplačujem v vzajemne sklade?

Izbirate lahko med:

  • posamičnimi oziroma enkratnimi vplačili,
  • rednimi mesečnimi vplačili v okviru varčevalnega načrta
  • ali pa se odločite za kombinacijo enkratnih in mesečnih vplačil; to pomeni, da večji znesek sredstev vplačate enkratno, hkrati pa varčujete tudi mesečno, npr. s pomočjo direktne obremenitve SEPA v okviru varčevalnega načrta.
Kaj pomeni redno mesečno vplačevanje?

Redno mesečno vplačevanje pomeni, da vsak mesec vplačate v izbrane sklade izbran znesek in s tem kupujete enote premoženja po njihovi takratni vrednosti (enkrat po višji in drugič po nižji vrednosti glede na gibanje trga). S tem dolgoročno dosegate ugodno povprečno nakupno vrednost in si znižate tveganje enkratnega vstopa na kapitalski trg v nepravem trenutku.

Redno mesečno vplačevanje lahko poteka preko načina enkratnih vplačil ali preko načina Varčevalni načrt. Pri obeh priporočamo odprtje direktne obremenitve SEPA ali obrazca Pooblastilo delodajalcu.

Zakaj je priporočljivo varčevanje s pomočjo rednih vplačil?

Poglavitni prednosti dolgoročnega rednega varčevanja z varčevalnim načrtom v primerjavi z enkratnimi vplačili sta znižanje vstopnih stroškov in doseganje učinka dobrega povprečja. Ob odločitvi za dolgoročno mesečno varčevanje vam uredimo odprtje direktne obremenitve SEPA (trajnika), kar olajša postopek vplačevanja.

Zapri

Želim izvedeti več

To prevent automated spam submissions leave this field empty.

Uporabnike spletnega mesta www.triglavskladi.si seznanjamo, da bomo vse podatke in informacije, pridobljene od uporabnikov, uporabljali izključno za potrebe komuniciranja z njimi v zvezi s trženjem Triglav vzajemnih skladov in ostalih tako obstoječih kot tudi novih produktov in storitev družbe Triglav Skladi. V zvezi z varstvom osebnih podatkov zagotavljamo, da bo družba za upravljanje kot upravljavec zbirke osebnih podatkov z njimi postopala v skladu z določbami Zakona o varstvu osebnih podatkov. S tem ko uporabnik posreduje podatke družbi Triglav Skladi s potrditvijo njihovega vnosa v izbrane kontaktne obrazce, dovoljuje, da družba navedene podatke obdeluje za zgoraj opredeljene namene v svojih zbirkah podatkov. Podatke lahko družba Triglav Skladi ali z njene strani pooblaščen pogodbeni obdelovalec podatkov obdeluje do pisnega preklica privolitve, ki ga uporabnik posreduje Družbi. Pisni preklic se lahko nanaša tudi le na posamezen namen oziroma storitev (npr. pošiljanje ponudb, anketiranje, ipd.). Uporabnik lahko družbi po elektronski pošti kadar koli sporoči, katerih vrst elektronskih sporočil oziroma vsebin na svoj e-poštni naslov ne želi več prejemati. Več na http://www.triglavskladi.si/pravno-obvestilo

5 korakov finančnega uspeha

Preberite kako pravilno vstopiti v svet vlaganja.

Prenesite brezplačni priročnik